Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Kityn keittokirja
- Frederik Krueger
- Kitisijä
- Viestit: 3760
- Liittynyt: 09.04.2008 10:49
- Paikkakunta: Häslinki
Ääää-ä! Niba kiusaa taas pienempiään!sipsi kirjoitti:Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kelvin
350 kelviniä = 76,85 astetta Celsiusta.
Siksi toisekseen niba, ei ole olemassa miinuskelvineitä, joten se plussamerkki sieltä edestä hittoon.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Voisin sinulle paistaa mutta kun on nuita muita syöjiä liikaa niin sovitaan joku paikka jonne voin sinulle palasen piirakkaa tipauttaa? Ilman mitään vastapalvelusvaatimuksia.sipsi kirjoitti:No oishan se pitäny arvata että blondia yritetään kusettaa!![]()
Ajattelin jo että tulee kovin savuista pekoni-munajutskaa jos yli kolmeensataan uunin lämmittää.. Mut hyvä et selvis, ties vaikka innostuis itekin joskus kokkaamaan.
Pyyhin Netikettiin..
Vesperin vaniljaiset (n. 24kpl)
50g hiivaa (= 1pkt)
100g voita
3dl maitoa
½tl suolaa
1dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2tl kardemummaa
n. 9dl vehnäjauhoja
Täytteeseen:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2½dl maitoa
Voiteluun kananmunaa
Koristeluun:
50g voita
1½dl sokeria
Valmistus:
Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin seos hiivan sekaan ja hämmennä niin että hiiva liukenee.
Lisää suola, sokeri/siirappi ja kardemumma. Mittaa jahot joukkoon ja vaivaa taikinaa vajaa 10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla kaksikertaiseksi eli reilu 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
Jaa taikina kahteen osaan. Veivaa osista pötkylät ja jaa kumpikin 12 yhtä suureen palaa. Pyörittele palasista kauniita pullia. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni vähemmän, ehkä 225 astetta).
Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä vain 2½dl maitoa. Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat. Jätä kuitenkin kuopat voitelematta! Täytä pullat vaniljatäytteellä.
Paista pullia uunin keskiosassa 5-10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä. Voitele pullat voisulalla ja kierittele sokerissa. Nauti kylmän maidon kera![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
50g hiivaa (= 1pkt)
100g voita
3dl maitoa
½tl suolaa
1dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2tl kardemummaa
n. 9dl vehnäjauhoja
Täytteeseen:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2½dl maitoa
Voiteluun kananmunaa
Koristeluun:
50g voita
1½dl sokeria
Valmistus:
Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin seos hiivan sekaan ja hämmennä niin että hiiva liukenee.
Lisää suola, sokeri/siirappi ja kardemumma. Mittaa jahot joukkoon ja vaivaa taikinaa vajaa 10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla kaksikertaiseksi eli reilu 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
Jaa taikina kahteen osaan. Veivaa osista pötkylät ja jaa kumpikin 12 yhtä suureen palaa. Pyörittele palasista kauniita pullia. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni vähemmän, ehkä 225 astetta).
Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä vain 2½dl maitoa. Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat. Jätä kuitenkin kuopat voitelematta! Täytä pullat vaniljatäytteellä.
Paista pullia uunin keskiosassa 5-10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä. Voitele pullat voisulalla ja kierittele sokerissa. Nauti kylmän maidon kera
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
Iski muuten aika huge bullahimo!tuulenpuiska kirjoitti:Tee mullekin ja kahvia kyytipojaksi, kiitos.Fcuk kirjoitti:Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.
Testaa mulla niin ei perhe petyFcuk kirjoitti:
Iski muuten aika huge bullahimo!
Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.

Tapan teidän himot tämänpäivän reseptillä.
Bluntlyn nakkikeitto
Pistä vesi kiehumaan ja hilloa sekaan valkosipuli. Tuuttaa kunnolla tomattipyrettä. Sitten heitä sekaan chili siinä muodossa kuin tykkäät, reilusti.
Paiskaa sekaan nakit ja soijapallerot. Jos olet ituhippi niin joku vihreä parantaa ulkonäköä, tälläkertaa meni herneitä.
Hauduta.
Bluntlyn nakkikeitto
Pistä vesi kiehumaan ja hilloa sekaan valkosipuli. Tuuttaa kunnolla tomattipyrettä. Sitten heitä sekaan chili siinä muodossa kuin tykkäät, reilusti.
Paiskaa sekaan nakit ja soijapallerot. Jos olet ituhippi niin joku vihreä parantaa ulkonäköä, tälläkertaa meni herneitä.
Hauduta.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Suvinen kirjoitti:Minkä kokoinen kuoppa, paljonko täytettä per pulla? Kannattaako kuoppa tehdä sormella vaiko jollain järeämmällä aseella? Saako täyte tulla kuopan reunan yli, vai leviääkö se sitten paistettaessa (kun pulla kuitenkin kohoaa)? Onko kastikejauheen merkillä väliä, kestääkö ne kaikki paistamista kun ainakin koulussa paistokreemit oli erikseen?
Oon tosi käsi leipomisessa.

Sellanen sopiva kolo, itse teen sen koukuistetulla sormella. Viinipullon korkki, taikinapyörän kahvaosan pyöreä pää... En ole tursottanut täytettä pullan reunojen yli, ei ole valunut. Viimeksi taisi olla DrOetkeriä.
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
mitä tarkoittaa syiden käristäminen umpeen?Bluntly kirjoitti:- osta pihvi lihamestarilta
- kuumenna pannu ja kaadaa sille puolet öljyä, puolet voita
- Käristä syyt umpeen
- ota liedeltä ja anna pihvin olla pannulla hetki kummallakin puolella
- anna tasaantua hetki folion alla
tuleeko tästä sitten bloody vai medium?
n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.
TsotTsot. Suola vasta paistamisen jälkeen!Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.
taivaallinen tuoksu, ostain jotain .. mitäköhän lihaa edes ostin.. ½ - ½ voita ja oliiviöljyä, paiston jälkeen suolaa ja mustapippuria ja loraus punaviiniä pannulle.. uunissa on steak house perunat, kastikkeeksi on sipulista ruskeaa kastiketta, lisukkeina on keitettyjä kasviksia ja väsään tuosta vielä hieman salaattia.. ja juomana on Trio Cabernet Sauvignon Shiraz Cabernet Franc Reserva.. tulis se yksi jo kotiin 
