Kityn keittokirja
Re: Kityn keittokirja
^Mun oli puolestani pakko kokeilla tota, tosin n. puolikkaalla annoksella. Hyvää oli, kelpasi myös poikaselle
Re: Kityn keittokirja
Tonnikalapihviä duunasin:
1. Anna pihvin lämmetä huoneen lämpöön rauhassa ja sitten kuivaa pihvi huolella. Itse käytän ihan talouspaperia. Kuivaa monta kertaa molemmin puolin.
2. Raasta sitruunan kuorta molemmin puolin. Ja sitten vain sitä keltaista osaa, ei valkoista. Ja mitä hienompaa raastetta, sen parempi. Sen lisäksi voit maustaa oman maun mukaan ennen ja jälkeen paiston. Itse lisään ennen paistoa vähän sitruunapippuria ja joskus lautasella tuoretta tilliä. Tänään jätin tillin jääkaappiin.
3. Paistaminen on kaiken aa ja oo. Siis pihvin pitää olla lämmin mutta ei missään nimessä kypsä. Jos sen paistaa kypsäksi, niin voi saman tien lapioida tonnikalapaloja purkista lautaselle. Sopiva paistoaika löytyy vain kokeilemalla, mutta en ole löytänyt vielä komboa jossa se ylittäisi kolmen minuutin per puoli. Omilla vermeillä se on tasan kaksi ja puoli minuuttia per puoli.
Lisukkeeksi sitten mitä vaan oman maun mukaan. Itse suosin yleensä CousCousia valkosipulikastikkeella, mutta tänään pysyin vain perusteissa. Vähän kun ois syönyt grillimakkaran, paitsi että se oli tuhannesti parempaa.
1. Anna pihvin lämmetä huoneen lämpöön rauhassa ja sitten kuivaa pihvi huolella. Itse käytän ihan talouspaperia. Kuivaa monta kertaa molemmin puolin.
2. Raasta sitruunan kuorta molemmin puolin. Ja sitten vain sitä keltaista osaa, ei valkoista. Ja mitä hienompaa raastetta, sen parempi. Sen lisäksi voit maustaa oman maun mukaan ennen ja jälkeen paiston. Itse lisään ennen paistoa vähän sitruunapippuria ja joskus lautasella tuoretta tilliä. Tänään jätin tillin jääkaappiin.
3. Paistaminen on kaiken aa ja oo. Siis pihvin pitää olla lämmin mutta ei missään nimessä kypsä. Jos sen paistaa kypsäksi, niin voi saman tien lapioida tonnikalapaloja purkista lautaselle. Sopiva paistoaika löytyy vain kokeilemalla, mutta en ole löytänyt vielä komboa jossa se ylittäisi kolmen minuutin per puoli. Omilla vermeillä se on tasan kaksi ja puoli minuuttia per puoli.
Lisukkeeksi sitten mitä vaan oman maun mukaan. Itse suosin yleensä CousCousia valkosipulikastikkeella, mutta tänään pysyin vain perusteissa. Vähän kun ois syönyt grillimakkaran, paitsi että se oli tuhannesti parempaa.
Re: Kityn keittokirja
^ Mitenkään reseptiä dissaamattta, en ole ikinä ymmärtänyt tonnikalapihvin päälle. Onhan se erikoinen koostumus juu, mutta niin olisi vileda-pihvikin. Not my cup of tea.
-
- Kitisijä
- Viestit: 12871
- Liittynyt: 15.08.2005 13:14
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Eilen vedin Janssoninkiusaus-eineksen "tuulensuojaan" kylmänä. Käy se niinkin...
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
-
- Kitisijä
- Viestit: 2468
- Liittynyt: 12.06.2007 10:14
Re: Kityn keittokirja
Tein eilen ensimmäistä kertaa raakasuklaata. Tulos oli odotettua parempi, suklaa on mielettömän hyvää ja suorastaan sulaa suussa.
n. 3dl neitsytkookosöljyä, sulatetaan vesihauteessa, koska on huoneenlämmössä kiinteää. 1dl kaakaonibsejä, 1 dl cashewpähkinöitä ja 1 dl goji-marjoja blenderin kautta sekaan, lisäksi vähän kanelia ja raakaa kaakaojauhetta, makeutukseen käytin agavesiirappia ja raakaruokosokeria. Kunnolla sekaisin ja muotteihin tai laakeaan astiaan, josta voi sitten leikata sopivia palasia. Suklaa jähmettyi parvekkeella jotain puolisen tuntia. Tosi helppoa.
n. 3dl neitsytkookosöljyä, sulatetaan vesihauteessa, koska on huoneenlämmössä kiinteää. 1dl kaakaonibsejä, 1 dl cashewpähkinöitä ja 1 dl goji-marjoja blenderin kautta sekaan, lisäksi vähän kanelia ja raakaa kaakaojauhetta, makeutukseen käytin agavesiirappia ja raakaruokosokeria. Kunnolla sekaisin ja muotteihin tai laakeaan astiaan, josta voi sitten leikata sopivia palasia. Suklaa jähmettyi parvekkeella jotain puolisen tuntia. Tosi helppoa.
Re: Kityn keittokirja
Viikonlopun krapulaan valmistuessani tuli mieleen että silliherkkua pitää saada. Eli tässä siis Masan silliherkku:
Ainekset.
1 prk Ravintola sillifileitä maustekastikkeessa.
4 keitettyä kananmunaa, 7 minuuttia is enough.
1 sipuli.
1 prk ranskankermaa.
Oman maun mukaan, ota sillifileitä 5-7 kpl, huuhtele liemet veks ja kuutioi fileet noin puolen sentin kokoisiin paloihin.
Kuori mulkkuset ja murskaa haarukalla sopivaksi mössöksi
Kuutioi sipuli
Sotke kaikki ainekset siikinsokin ja laita pariksi tunniksi jääkaappin maustumaan.
Hanki krapula, levittele silliherkku voileivän päälle ja kisko koneeseen.
Ota olut.
Ainekset.
1 prk Ravintola sillifileitä maustekastikkeessa.
4 keitettyä kananmunaa, 7 minuuttia is enough.
1 sipuli.
1 prk ranskankermaa.
Oman maun mukaan, ota sillifileitä 5-7 kpl, huuhtele liemet veks ja kuutioi fileet noin puolen sentin kokoisiin paloihin.
Kuori mulkkuset ja murskaa haarukalla sopivaksi mössöksi
Kuutioi sipuli
Sotke kaikki ainekset siikinsokin ja laita pariksi tunniksi jääkaappin maustumaan.
Hanki krapula, levittele silliherkku voileivän päälle ja kisko koneeseen.
Ota olut.
-
- Kitisijä
- Viestit: 6126
- Liittynyt: 26.05.2006 10:01
- Paikkakunta: Bunnytown
Re: Kityn keittokirja
Vaola kun kyseli niitä soijaruokia, niin tässä tältä päivältä:
TVP Curry(texturized vegetable protein eli mitkä tahansa soijamöykyt kulkevat tuolla nimellä, esim. soijasuikaleet)
Öljyä kattilaan, pilko sinne sipuli ja lisää vähän pippuria, paprikamaustetta ja mitä nyt haluat. Freesaa kevyesti. Lisää pari kourallista soijamöykkyjä/suikaleita, ja n. 3rkl currytahnaa, itse käytän Rajahin mietoa. Pyörittele tovi. Lisää nelisen kpl pilkottua perunaa, yksi porkkana, sellerinvarsi ja vaikka lanttua hieman. Karppaajat sitten muuta kuin juureksia, itse halusin käyttää nuo pois vanhenemasta..
Pari mukillista vettä, valkosipulia pari kynttä, tuoretta inkivääriä jonniin verran. Hauduttele, kunnes soijajuidat ovat pehmeitä. Juurekset lienevät kypsiä myös tässä vaiheessa. Lisää maustamatonta jogurttia pari kolme desiä( ja purkinhuuhteluvedet , tai desi pari lisää vettä). Pieni tölkki tomattipyrettä, puolikas omena palasina. Tarjoiluun basmatiriisiä tai mitä nyt kukin haluaa ja mangochutneyta.
TVP Curry(texturized vegetable protein eli mitkä tahansa soijamöykyt kulkevat tuolla nimellä, esim. soijasuikaleet)
Öljyä kattilaan, pilko sinne sipuli ja lisää vähän pippuria, paprikamaustetta ja mitä nyt haluat. Freesaa kevyesti. Lisää pari kourallista soijamöykkyjä/suikaleita, ja n. 3rkl currytahnaa, itse käytän Rajahin mietoa. Pyörittele tovi. Lisää nelisen kpl pilkottua perunaa, yksi porkkana, sellerinvarsi ja vaikka lanttua hieman. Karppaajat sitten muuta kuin juureksia, itse halusin käyttää nuo pois vanhenemasta..
Pari mukillista vettä, valkosipulia pari kynttä, tuoretta inkivääriä jonniin verran. Hauduttele, kunnes soijajuidat ovat pehmeitä. Juurekset lienevät kypsiä myös tässä vaiheessa. Lisää maustamatonta jogurttia pari kolme desiä( ja purkinhuuhteluvedet , tai desi pari lisää vettä). Pieni tölkki tomattipyrettä, puolikas omena palasina. Tarjoiluun basmatiriisiä tai mitä nyt kukin haluaa ja mangochutneyta.
Prepare for the worstest.
Re: Kityn keittokirja
^Mä esitän nyt ihan tolkun tyhmän kysymyksen
Mistä tollasia soijajutskia voi ostaa? Siis soijajugurtteja (nom!) ja -maitoa ym. mä kyllä oon löytänyt mutta sit sitä lihankorviketta...
Mistä tollasia soijajutskia voi ostaa? Siis soijajugurtteja (nom!) ja -maitoa ym. mä kyllä oon löytänyt mutta sit sitä lihankorviketta...
-
- Kitisijä
- Viestit: 6126
- Liittynyt: 26.05.2006 10:01
- Paikkakunta: Bunnytown
Re: Kityn keittokirja
Ihan peruskaupoissa on monesti joko luontaistuoteosastolla tai jossain kuivatarvikehyllyssä, jauhojen luona tms. Jos kokeilette eka kertaa, älkää ennen tärkeitä tilaisuuksia. Kannattaa keittää todella hyvin, nimittäin osa tuotteista saattaa niin sanotusti build up gas, jotkut vaikka keittäis tunnin. Tämä lienee riippuu henkilöstä tai tuotteesta. Hyvin duunatut vaaleat soijasuikaleet ja muut vaaleat jutut ei imo aiheuta ongelmia, ruskea soijarouhe on sitten asia erikseen..Niitäkin on tosin useita eri laatuja.
Kurvin ja Fredan Punnitse&Säästästä löytyy irtotavarana ja siten myös halvempana, Ruohonjuuresta(Kampin keskuksen vieressä) löytyy kaikkee muutakin feikkilihaa, jotka ovat paljon parempia kuin nuo kuivat. Protskua noissa kuivissa on kuitenkin enemmän, suikaleissa 64g/100g.
Ja vielä sanon, että jos alussa ne maistuu ihan paskalta, niin älkää luovuttako. PItää keittää erittäin hyvin maustetussa liemessä/kastikkeessa, niin tulee hyviä.
Kurvin ja Fredan Punnitse&Säästästä löytyy irtotavarana ja siten myös halvempana, Ruohonjuuresta(Kampin keskuksen vieressä) löytyy kaikkee muutakin feikkilihaa, jotka ovat paljon parempia kuin nuo kuivat. Protskua noissa kuivissa on kuitenkin enemmän, suikaleissa 64g/100g.
Ja vielä sanon, että jos alussa ne maistuu ihan paskalta, niin älkää luovuttako. PItää keittää erittäin hyvin maustetussa liemessä/kastikkeessa, niin tulee hyviä.
Prepare for the worstest.
-
- Kitisijä
- Viestit: 6126
- Liittynyt: 26.05.2006 10:01
- Paikkakunta: Bunnytown
Re: Kityn keittokirja
Soijarouhe-pinaatti-makrulooda
-makruja puolisen pussia
-tuoretta pinaattia
-sipuli
-pari munaa
-(soija)maitoa
-mozzarellaa
1. Keitä makrut.
2. Kattilaan öljyä, paprikajauhetta, mustapippuria, välimerellistä tms. kuivattua yrttiseosta, pyörittele tovi. Lisää pari dl soijarouhetta ja hieman sekoita kauhalla. Perään iso loraus soijakastiketta ja vettä niin, että soijat peittyy. Pari kolme valkosipulin kynttä vielä. Annetaan kymmenisen minuuttia porista.
3. Sekoita makrut, sipulisilppu ja soijamössö. Vuoan pohjalla puolet makrumössöstä, väliin reipas kerros tuoretta pinaattia, pinnalle loput makrut.
4. Oman maun mukaan maustettu munamaito päälle, aika silmämääräisesti laitoin.. Vartti uunissa 200-asteeessa, sitten mozzarellat koko komeuden päälle ja takas uuniin kunnes juusto näyttää tarpeeksi kutsuvalta.
-makruja puolisen pussia
-tuoretta pinaattia
-sipuli
-pari munaa
-(soija)maitoa
-mozzarellaa
1. Keitä makrut.
2. Kattilaan öljyä, paprikajauhetta, mustapippuria, välimerellistä tms. kuivattua yrttiseosta, pyörittele tovi. Lisää pari dl soijarouhetta ja hieman sekoita kauhalla. Perään iso loraus soijakastiketta ja vettä niin, että soijat peittyy. Pari kolme valkosipulin kynttä vielä. Annetaan kymmenisen minuuttia porista.
3. Sekoita makrut, sipulisilppu ja soijamössö. Vuoan pohjalla puolet makrumössöstä, väliin reipas kerros tuoretta pinaattia, pinnalle loput makrut.
4. Oman maun mukaan maustettu munamaito päälle, aika silmämääräisesti laitoin.. Vartti uunissa 200-asteeessa, sitten mozzarellat koko komeuden päälle ja takas uuniin kunnes juusto näyttää tarpeeksi kutsuvalta.
Prepare for the worstest.
-
- Kitisijä
- Viestit: 2468
- Liittynyt: 12.06.2007 10:14
Re: Kityn keittokirja
Tein viikonloppuna aivan sikahyvää leipää netistä bongattua ohjetta mukaillen. Hiivaa todellakin tarvitaan vain hyvin vähän, ohjeessa ei ole virhettä.
New York Times non-kneading-bread
7,2 dl vehnäjauhoja (korvasin osan jauhoista siemenillä ja leseillä, ½dl pellavansiemeniä, ½dl auringonkukansiemeniä, 1dl leseitä, 1dl sokerijuurikaskuitua)
1/4 tl kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
3,6 dl kädenlämpöistä vettä
Sekoitetaan ainekset varovasti, ei saa vaivata. Tuloksena aika jäykkä möykky. Taikina peitetään kelmulla ja annetaan levätä tasalämpöisessä paikassa 12-20h. Sen jälkeen ilmakuplat painellaan jauhotetulla alustalla pois ja annetaan taikinan levätä 2h peiteltynä liinalla.
Uuni laitetaan lämpiämään 225 asteeseen ja kannellinen vuoka uuniin lämpenemään. Kun uuni on lämmin, taikina lyödään kuumaan vuokaan ja paistetaan ensin kannen kanssa 30 min ja sitten ilman kantta 15-30min.
New York Times non-kneading-bread
7,2 dl vehnäjauhoja (korvasin osan jauhoista siemenillä ja leseillä, ½dl pellavansiemeniä, ½dl auringonkukansiemeniä, 1dl leseitä, 1dl sokerijuurikaskuitua)
1/4 tl kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
3,6 dl kädenlämpöistä vettä
Sekoitetaan ainekset varovasti, ei saa vaivata. Tuloksena aika jäykkä möykky. Taikina peitetään kelmulla ja annetaan levätä tasalämpöisessä paikassa 12-20h. Sen jälkeen ilmakuplat painellaan jauhotetulla alustalla pois ja annetaan taikinan levätä 2h peiteltynä liinalla.
Uuni laitetaan lämpiämään 225 asteeseen ja kannellinen vuoka uuniin lämpenemään. Kun uuni on lämmin, taikina lyödään kuumaan vuokaan ja paistetaan ensin kannen kanssa 30 min ja sitten ilman kantta 15-30min.
Re: Kityn keittokirja
Hellou kaikki kokkaavat ja kohkaavat kakkavarpaat!
Heittäkääs vitun hyviä ruokareseptejä seuraavin reunaehdoin:
- valmistus onnistuttava ilman liesiuunia
- oltava terveellistä mutta täyttävää
- oltava lämmintä, eli ei mitään välipaloja tai muuta pikkupaskaa
- ei saa maksaa vitusti
- ei mitään valmispaskaa tai einestä (paitsi jos kaikki edellä mainitut ehdot täyttyvät).
Kiitti vitusti jo etukäteen vastauksistasi.
Heittäkääs vitun hyviä ruokareseptejä seuraavin reunaehdoin:
- valmistus onnistuttava ilman liesiuunia
- oltava terveellistä mutta täyttävää
- oltava lämmintä, eli ei mitään välipaloja tai muuta pikkupaskaa
- ei saa maksaa vitusti
- ei mitään valmispaskaa tai einestä (paitsi jos kaikki edellä mainitut ehdot täyttyvät).
Kiitti vitusti jo etukäteen vastauksistasi.
Re: Kityn keittokirja
^Lämmintä ilman liesiuunia?
Siistii... Onks mikro?
Puuro täyttää kaikki em. ehdot. Kiitos. Voit maksaa tilille.
Siistii... Onks mikro?
Puuro täyttää kaikki em. ehdot. Kiitos. Voit maksaa tilille.
-
- Kitisijä
- Viestit: 3388
- Liittynyt: 14.08.2005 19:47
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kityn keittokirja
Jos on hiukan varaa laittaa tarvikkeisiin ja on mikro käytössä, ni Tupperilla, ja varmasti halvempiakin versioita, löytyy mikrokulho, jossa voi vaikkapa paistaa jauhelihaa mikrossa, ja kaikki muukin ruoanlaitto onnistuu. Toimii loistavasti!
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
~Albert Einstein
Re: Kityn keittokirja
Pistä sian sisäfilee reiluun soijamarinadiin 1-2 tunniksi. Sitten sika uuniin 35 minuutiksi 175 asteeseen. Hyvä tuli.
Ai niin, sulla ei ollut sitä uunia, sori.
Ai niin, sulla ei ollut sitä uunia, sori.
Re: Kityn keittokirja
Hanki kunnon mikro. Meiän mikrolla voi grillata, grispata ja vaikka mitä. Miniuuni.
Köyhät kyykkyyn!
Köyhät kyykkyyn!
Re: Kityn keittokirja
Voiko sinne teidän mikroon laittaa köyhiä?RP kirjoitti:Hanki kunnon mikro. Meiän mikrolla voi grillata, grispata ja vaikka mitä. Miniuuni.
Köyhät kyykkyyn!
Re: Kityn keittokirja
Ei voi. Meiän mikro on köyhien puolella, tarvittaessa sillä voi tehdä vihervasemmistolaisista kukkahatuista kaukolämpöö.elco kirjoitti:Voiko sinne teidän mikroon laittaa köyhiä?RP kirjoitti:Hanki kunnon mikro. Meiän mikrolla voi grillata, grispata ja vaikka mitä. Miniuuni.
Köyhät kyykkyyn!
Re: Kityn keittokirja
Tietenkin on mikro, saatana. Mulla on 700gr sikaa soijamarinaadissa eiliseltä jääkaapissa, mutta pakko tunkea se pakkaseen kun ei ole sitä fucking uunia. Ja ei, parempaa mikroa en ole aikeissa hankkia, mikro on ylipäätään olemassa pelkkää lämmitystä varten, miksi hankkia uuninkorviketta jos käytössä on jo uuni (no mulla ei nyt tosin ole)?
Jauhelihan ruskistaminen huudettu, onko muita ideoita?
Jauhelihan ruskistaminen huudettu, onko muita ideoita?
Re: Kityn keittokirja
Hanki (halvalla) irrallinen keittolevy ja keittele siinäSikaMika kirjoitti:onko muita ideoita?
Nuotiokokkaus on ilmeisesti kuitenkin poissuljettu idea?
Re: Kityn keittokirja
Idea oli, etten hanki mitään muuta kuin ruokaa. Mikrokin on lainassa entisestä työpaikasta.bliss kirjoitti:Hanki (halvalla) irrallinen keittolevy ja keittele siinäSikaMika kirjoitti:onko muita ideoita?
Nuotiokokkaus on ilmeisesti kuitenkin poissuljettu idea?
-
- Kitisijä
- Viestit: 3388
- Liittynyt: 14.08.2005 19:47
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kityn keittokirja
Kyl sil muutakin voi tehdä ku jauhelihan... Reseptejä.
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
~Albert Einstein
-
- Kitisijä
- Viestit: 8617
- Liittynyt: 14.08.2005 18:46
- Paikkakunta: Vantaa
Re: Kityn keittokirja
Mulla on tässä edessäni kirja "Herkkuja kodin mikroaaltouunilla", millainen ohje saisi olla?
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
-
- Kitisijä
- Viestit: 11456
- Liittynyt: 08.01.2009 22:53
Re: Kityn keittokirja
Nauratti toi Tupperiketju. Perunan voi keittää mikrossa ihan helposti parissa minuutissa kietomalla potun ympärille talouspaperi.
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.