Kityn keittokirja
Re: Kityn keittokirja
Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?
Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.
Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.
Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
-
- Elämätön Kitisijä
- Viestit: 497
- Liittynyt: 25.11.2010 14:13
Re: Kityn keittokirja
http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... akakut.phpRP kirjoitti:Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?
Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.
Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
ja sieltä tää http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... orulla.php
Katselin just telkusta kun tuo bloggaaja teki tuollaisen rullavoileipäkakun.. näytti ainakin helpolta

-
- Kitisijä
- Viestit: 24280
- Liittynyt: 15.08.2005 8:41
Re: Kityn keittokirja
^ Täh?
Ladot kerroksittain leipää, pekonia, makkaraa ja majoneessia. Ei voi olla hankalaa.
Ladot kerroksittain leipää, pekonia, makkaraa ja majoneessia. Ei voi olla hankalaa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Re: Kityn keittokirja
Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.Bluntly kirjoitti: Ladot kerroksittain leipää, pekonia, makkaraa ja majoneessia. Ei voi olla hankalaa.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
-
- Kitisijä
- Viestit: 24280
- Liittynyt: 15.08.2005 8:41
Re: Kityn keittokirja
No varmasti on hyvää ja näyttää hyvältä jos kuorruttaa pekonilla. Kysy vaikka Manalalta.AngryBird kirjoitti:Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
-
- Kitisijä
- Viestit: 18133
- Liittynyt: 27.10.2005 17:37
Re: Kityn keittokirja
Ei ole tarkkaa reseptiä nyt käsillä, mutta olen joskus varioinut sellaisia voileipäkakkuja, joita löytyy googlaamalla esim "kreikkalainen voileipäkakku". Ne ovat saaneet ihan hyvää palautetta raikkaudestaan tavanomaisiin voileipäkakkuihin verrattuna.
Harvinaista kyllä olen myös Bluntlyn kanssa erilinjoilla siinä, että jos mennään ihan perinteisellä linjalla, niin lado sitten vaikka majoneesia, munaa, kylmäsavulohta ja sen sellaista leipien väliin ja katkarapujen alle. Lihat erikseen!
Harvinaista kyllä olen myös Bluntlyn kanssa erilinjoilla siinä, että jos mennään ihan perinteisellä linjalla, niin lado sitten vaikka majoneesia, munaa, kylmäsavulohta ja sen sellaista leipien väliin ja katkarapujen alle. Lihat erikseen!
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Re: Kityn keittokirja
Pekoni tekee mistä tahansa saatanan pahaa. Toisaalta niin tekee majoneesikin. Saati niiden yhdistelmä. Uhhuh.Bluntly kirjoitti:No varmasti on hyvää ja näyttää hyvältä jos kuorruttaa pekonilla. Kysy vaikka Manalalta.AngryBird kirjoitti:Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
Re: Kityn keittokirja
Täytteestä riippuen maidolla, lihaliemellä tai kalaliemellä. Yleensä maidolla.RP kirjoitti:Millä te kostutatte leivät?
Re: Kityn keittokirja
Teen tuon ihan normisetin, että maistuu kaikille, pienemmillekin. Tuo Urpsun kreikkalainen versio kuulostaa namilta, teenpä sitäkin ihan meille aikuisille kokeeksi.
Re: Kityn keittokirja
Vaikka pekonia osaankin arvostaa omassa lajissaan, niin kyllä mä voileipäkakuissa lähden mieluiten lohi-katkarapulinjalle. Ja majoneesia korkeintaan yhteen kerrokseen ja jotain kevyempää loput. Tai sitten tekee vaikka jonkinlaisen kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen jossa aineksien suhteellinen osuus sama kuin kirjoitusjärjestyksessä.
Ja leipien kostuttamiseen voi myös käyttää kasvislientä. Väliin laitettaville lihoille tai kaloille kannattaa näyttää maltillisesti tehosekoitinta ja sekoittaa ne siihen tekemäänsä kreemimönjään. Päälle kannattaa toki jättää vähän kans lihoja koristeeksi ehjässä muodossa.
I'm being Captain Obvious here, now am I?
Ja leipien kostuttamiseen voi myös käyttää kasvislientä. Väliin laitettaville lihoille tai kaloille kannattaa näyttää maltillisesti tehosekoitinta ja sekoittaa ne siihen tekemäänsä kreemimönjään. Päälle kannattaa toki jättää vähän kans lihoja koristeeksi ehjässä muodossa.
I'm being Captain Obvious here, now am I?
-
- Kitisijä
- Viestit: 6332
- Liittynyt: 05.10.2010 12:11
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kityn keittokirja
Mä en tykkää majoneesin mausta, joten käytän ranskankerma-tuorejuustosekoitusta. Sitä pystyy pursottamaankin, jos haluaa tehdä siitä jotain koristeita päälle.Manaaja kirjoitti:kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen
Kostuttamiseen käytän kasvislientä.
Itse tykkään eniten kalakakuista, mutta mun kaveri tekee juhliin usein sellaista kinkkuvoileipäkakkua, jossa on jotain savukinkkurouhetta, aika reilusti paprikaa ja jotain vähän vahvempaa juustoa. On ihan älyttömän hyvää!
Ai niin, tuli mieleen vielä yks! Tää oli hyvä kakku ja voileipäkakuksi poikkeuksellisen helppo ja nopea valmistaa, koska täytteet ja maustehommat oli kaikki jotain puolivalmista: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3251
-
- Kitisijä
- Viestit: 6754
- Liittynyt: 01.07.2005 21:12
- Paikkakunta: Uleåborg
Re: Kityn keittokirja
Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Re: Kityn keittokirja
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
-
- Kitisijä
- Viestit: 6754
- Liittynyt: 01.07.2005 21:12
- Paikkakunta: Uleåborg
Re: Kityn keittokirja
CeDell Davis kirjoitti:Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.

Ei tää maistu yhtään voileipäkakulta.
Re: Kityn keittokirja
Hei! Voileipäkakkua voi syödä koska tahansa!CeDell Davis kirjoitti:Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Sama vaiva kuin aasilla. Pitää varmaan keksiä joku tekosyy (muukin kuin että tekee mieli) tehdä voileipäkakku. Tai kaksi.
Re: Kityn keittokirja
Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.
Huomenna kuorrutus.
Huomenna kuorrutus.
Re: Kityn keittokirja
On hyvää. Tänään testaan Vesperin ohjeiden mukaisesti tehdyt muffarit!RP kirjoitti:Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.
Huomenna kuorrutus.
Re: Kityn keittokirja
Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.
Itse kolme, ukkeli samoin.
Suosittelen!
Itse kolme, ukkeli samoin.
Suosittelen!
-
- Kitisijä
- Viestit: 11469
- Liittynyt: 08.01.2009 22:53
Re: Kityn keittokirja
Ei oo kato tapana jaella huonoja ohjeitaRP kirjoitti:Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.
Itse kolme, ukkeli samoin.
Suosittelen!


When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
-
- Kitisijä
- Viestit: 11469
- Liittynyt: 08.01.2009 22:53
Re: Kityn keittokirja
Risotto (herkkusieni sellainen)
salottisipulia
valkosipulia
(selleriä)
(herkkusieniä)
voita
oliiviöljyä
hyvää, kuivaa valkkaria
kasvislientä
risottoriisiä
parmesania
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan (itsellä persilja ja ruohosipuli)
Kuori ja silppua muutama salottisipuli ja pari valkosipulin kynttä pannuun (+selleri), lisää pala voita ja loraus öljyä. (Lisää pieneksi hakatut herkkusienet). Kuullota miedolla lämmöllä ihan reippaasti. Lisää lämpöä ja risottoriisi (300g = n. 4 hlöä). Kuullota öljyssä reilu minuutti, jolloin riisi alkaa hieman läpikuultaa. Lisää suolaa ja pari lasillista viiniä ja anna imeytyä koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää, mutta tuntuu vielä hampaissa. Tähän menee n. vartti. Lisää lopuksi vielä nokare voita ja parmesan, anna vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Lisää yrtit ja muut mausteet. Nauti!
Täähän on siis ihan perusohje risotolle. Ja risottohan ei ole mikään sellainen suomalaisten italianpata, vaan ihanan "kermainen" ja valuva. Mahtavia variaatioita saa kun käyttää esim. kirsikkatomaatteja ja tomaattimehua. Tai vuohenjuustoa, parsaa, suppilovahveroita/tatteja/kanttarelleja... mitä tahansa!
salottisipulia
valkosipulia
(selleriä)
(herkkusieniä)
voita
oliiviöljyä
hyvää, kuivaa valkkaria
kasvislientä
risottoriisiä
parmesania
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan (itsellä persilja ja ruohosipuli)
Kuori ja silppua muutama salottisipuli ja pari valkosipulin kynttä pannuun (+selleri), lisää pala voita ja loraus öljyä. (Lisää pieneksi hakatut herkkusienet). Kuullota miedolla lämmöllä ihan reippaasti. Lisää lämpöä ja risottoriisi (300g = n. 4 hlöä). Kuullota öljyssä reilu minuutti, jolloin riisi alkaa hieman läpikuultaa. Lisää suolaa ja pari lasillista viiniä ja anna imeytyä koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää, mutta tuntuu vielä hampaissa. Tähän menee n. vartti. Lisää lopuksi vielä nokare voita ja parmesan, anna vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Lisää yrtit ja muut mausteet. Nauti!
Täähän on siis ihan perusohje risotolle. Ja risottohan ei ole mikään sellainen suomalaisten italianpata, vaan ihanan "kermainen" ja valuva. Mahtavia variaatioita saa kun käyttää esim. kirsikkatomaatteja ja tomaattimehua. Tai vuohenjuustoa, parsaa, suppilovahveroita/tatteja/kanttarelleja... mitä tahansa!
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
-
- Kitisijä
- Viestit: 18936
- Liittynyt: 15.08.2005 3:14
- Paikkakunta: Hell
Re: Kityn keittokirja
Oikea italialainen risotto sisältää vain seuraavaa..
2,5 dlrisottoriisiä
1sipuli
2 rklvoita
2 dlvalkoviiniä
5-7 dlkasvislientä
2 dlraastettua parmesanjuustoa
1 dlkermaa
2,5 dlrisottoriisiä
1sipuli
2 rklvoita
2 dlvalkoviiniä
5-7 dlkasvislientä
2 dlraastettua parmesanjuustoa
1 dlkermaa
Pyyhin Netikettiin..
-
- Kitisijä
- Viestit: 6332
- Liittynyt: 05.10.2010 12:11
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kityn keittokirja
Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi? 

-
- Kitisijä
- Viestit: 11469
- Liittynyt: 08.01.2009 22:53
Re: Kityn keittokirja
Kyllä mä luottaisin Nibaan. Mähän pesen salaattinikin!exsu kirjoitti:Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi?
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.