Kityn keittokirja

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
Manaaja

Viesti Kirjoittaja Manaaja »

RP

Viesti Kirjoittaja RP »

Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?

Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.

Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
Avatar
DitaVonShagwell
Elämätön Kitisijä
Viestit: 497
Liittynyt: 25.11.2010 14:13

Viesti Kirjoittaja DitaVonShagwell »

RP kirjoitti:Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?

Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.

Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... akakut.php

ja sieltä tää http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... orulla.php

Katselin just telkusta kun tuo bloggaaja teki tuollaisen rullavoileipäkakun.. näytti ainakin helpolta :)
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 21657
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

^ Täh?

Ladot kerroksittain leipää, pekonia, makkaraa ja majoneessia. Ei voi olla hankalaa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
AngryBird

Viesti Kirjoittaja AngryBird »

Bluntly kirjoitti: Ladot kerroksittain leipää, pekonia, makkaraa ja majoneessia. Ei voi olla hankalaa.
Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 21657
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

AngryBird kirjoitti:Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
No varmasti on hyvää ja näyttää hyvältä jos kuorruttaa pekonilla. Kysy vaikka Manalalta.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 13815
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Ei ole tarkkaa reseptiä nyt käsillä, mutta olen joskus varioinut sellaisia voileipäkakkuja, joita löytyy googlaamalla esim "kreikkalainen voileipäkakku". Ne ovat saaneet ihan hyvää palautetta raikkaudestaan tavanomaisiin voileipäkakkuihin verrattuna.

Harvinaista kyllä olen myös Bluntlyn kanssa erilinjoilla siinä, että jos mennään ihan perinteisellä linjalla, niin lado sitten vaikka majoneesia, munaa, kylmäsavulohta ja sen sellaista leipien väliin ja katkarapujen alle. Lihat erikseen!
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
AngryBird

Viesti Kirjoittaja AngryBird »

Bluntly kirjoitti:
AngryBird kirjoitti:Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
No varmasti on hyvää ja näyttää hyvältä jos kuorruttaa pekonilla. Kysy vaikka Manalalta.
Pekoni tekee mistä tahansa saatanan pahaa. Toisaalta niin tekee majoneesikin. Saati niiden yhdistelmä. Uhhuh.
RP

Viesti Kirjoittaja RP »

Millä te kostutatte leivät?
AngryBird

Viesti Kirjoittaja AngryBird »

RP kirjoitti:Millä te kostutatte leivät?
Täytteestä riippuen maidolla, lihaliemellä tai kalaliemellä. Yleensä maidolla.
RP

Viesti Kirjoittaja RP »

Teen tuon ihan normisetin, että maistuu kaikille, pienemmillekin. Tuo Urpsun kreikkalainen versio kuulostaa namilta, teenpä sitäkin ihan meille aikuisille kokeeksi.
Manaaja

Viesti Kirjoittaja Manaaja »

Vaikka pekonia osaankin arvostaa omassa lajissaan, niin kyllä mä voileipäkakuissa lähden mieluiten lohi-katkarapulinjalle. Ja majoneesia korkeintaan yhteen kerrokseen ja jotain kevyempää loput. Tai sitten tekee vaikka jonkinlaisen kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen jossa aineksien suhteellinen osuus sama kuin kirjoitusjärjestyksessä.

Ja leipien kostuttamiseen voi myös käyttää kasvislientä. Väliin laitettaville lihoille tai kaloille kannattaa näyttää maltillisesti tehosekoitinta ja sekoittaa ne siihen tekemäänsä kreemimönjään. Päälle kannattaa toki jättää vähän kans lihoja koristeeksi ehjässä muodossa.

I'm being Captain Obvious here, now am I?
Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 6193
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja exsu »

Manaaja kirjoitti:kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen
Mä en tykkää majoneesin mausta, joten käytän ranskankerma-tuorejuustosekoitusta. Sitä pystyy pursottamaankin, jos haluaa tehdä siitä jotain koristeita päälle.

Kostuttamiseen käytän kasvislientä.

Itse tykkään eniten kalakakuista, mutta mun kaveri tekee juhliin usein sellaista kinkkuvoileipäkakkua, jossa on jotain savukinkkurouhetta, aika reilusti paprikaa ja jotain vähän vahvempaa juustoa. On ihan älyttömän hyvää!

Ai niin, tuli mieleen vielä yks! Tää oli hyvä kakku ja voileipäkakuksi poikkeuksellisen helppo ja nopea valmistaa, koska täytteet ja maustehommat oli kaikki jotain puolivalmista: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3251
Avatar
aasi
Kitisijä
Viestit: 6569
Liittynyt: 01.07.2005 21:12
Paikkakunta: Uleåborg

Viesti Kirjoittaja aasi »

Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
CeDell Davis

Viesti Kirjoittaja CeDell Davis »

aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!
Avatar
aasi
Kitisijä
Viestit: 6569
Liittynyt: 01.07.2005 21:12
Paikkakunta: Uleåborg

Viesti Kirjoittaja aasi »

CeDell Davis kirjoitti:
aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!
:nuts:

Ei tää maistu yhtään voileipäkakulta.
AngryBird

Viesti Kirjoittaja AngryBird »

CeDell Davis kirjoitti:
aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!
Hei! Voileipäkakkua voi syödä koska tahansa!
Sama vaiva kuin aasilla. Pitää varmaan keksiä joku tekosyy (muukin kuin että tekee mieli) tehdä voileipäkakku. Tai kaksi.
RP

Viesti Kirjoittaja RP »

Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.

Huomenna kuorrutus.
RP

Viesti Kirjoittaja RP »

RP kirjoitti:Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.

Huomenna kuorrutus.
On hyvää. Tänään testaan Vesperin ohjeiden mukaisesti tehdyt muffarit!
RP

Viesti Kirjoittaja RP »

Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.

Itse kolme, ukkeli samoin.

Suosittelen!
Avatar
Vesper
Kitisijä
Viestit: 11419
Liittynyt: 08.01.2009 22:53

Viesti Kirjoittaja Vesper »

RP kirjoitti:Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.

Itse kolme, ukkeli samoin.

Suosittelen!
Ei oo kato tapana jaella huonoja ohjeita ;) Kiva että maistui, syökää yks munkin puolesta :h:
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
Manaaja

Viesti Kirjoittaja Manaaja »

Charliella on nykyään kokkiohjelma, winning!

Avatar
Vesper
Kitisijä
Viestit: 11419
Liittynyt: 08.01.2009 22:53

Viesti Kirjoittaja Vesper »

Risotto (herkkusieni sellainen)

salottisipulia
valkosipulia
(selleriä)
(herkkusieniä)
voita
oliiviöljyä
hyvää, kuivaa valkkaria
kasvislientä
risottoriisiä
parmesania
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan (itsellä persilja ja ruohosipuli)

Kuori ja silppua muutama salottisipuli ja pari valkosipulin kynttä pannuun (+selleri), lisää pala voita ja loraus öljyä. (Lisää pieneksi hakatut herkkusienet). Kuullota miedolla lämmöllä ihan reippaasti. Lisää lämpöä ja risottoriisi (300g = n. 4 hlöä). Kuullota öljyssä reilu minuutti, jolloin riisi alkaa hieman läpikuultaa. Lisää suolaa ja pari lasillista viiniä ja anna imeytyä koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää, mutta tuntuu vielä hampaissa. Tähän menee n. vartti. Lisää lopuksi vielä nokare voita ja parmesan, anna vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Lisää yrtit ja muut mausteet. Nauti!

Täähän on siis ihan perusohje risotolle. Ja risottohan ei ole mikään sellainen suomalaisten italianpata, vaan ihanan "kermainen" ja valuva. Mahtavia variaatioita saa kun käyttää esim. kirsikkatomaatteja ja tomaattimehua. Tai vuohenjuustoa, parsaa, suppilovahveroita/tatteja/kanttarelleja... mitä tahansa!
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18498
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba »

Oikea italialainen risotto sisältää vain seuraavaa..

2,5 dlrisottoriisiä
1sipuli
2 rklvoita
2 dlvalkoviiniä
5-7 dlkasvislientä
2 dlraastettua parmesanjuustoa
1 dlkermaa
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 6193
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja exsu »

Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi? :think:
Vastaa Viestiin