Kityn keittokirja
Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?
Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.
Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.
Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
- DitaVonShagwell
- Elämätön Kitisijä
- Viestit: 497
- Liittynyt: 25.11.2010 14:13
http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... akakut.phpRP kirjoitti:Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?
Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.
Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
ja sieltä tää http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... orulla.php
Katselin just telkusta kun tuo bloggaaja teki tuollaisen rullavoileipäkakun.. näytti ainakin helpolta

Ei ole tarkkaa reseptiä nyt käsillä, mutta olen joskus varioinut sellaisia voileipäkakkuja, joita löytyy googlaamalla esim "kreikkalainen voileipäkakku". Ne ovat saaneet ihan hyvää palautetta raikkaudestaan tavanomaisiin voileipäkakkuihin verrattuna.
Harvinaista kyllä olen myös Bluntlyn kanssa erilinjoilla siinä, että jos mennään ihan perinteisellä linjalla, niin lado sitten vaikka majoneesia, munaa, kylmäsavulohta ja sen sellaista leipien väliin ja katkarapujen alle. Lihat erikseen!
Harvinaista kyllä olen myös Bluntlyn kanssa erilinjoilla siinä, että jos mennään ihan perinteisellä linjalla, niin lado sitten vaikka majoneesia, munaa, kylmäsavulohta ja sen sellaista leipien väliin ja katkarapujen alle. Lihat erikseen!
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Pekoni tekee mistä tahansa saatanan pahaa. Toisaalta niin tekee majoneesikin. Saati niiden yhdistelmä. Uhhuh.Bluntly kirjoitti:No varmasti on hyvää ja näyttää hyvältä jos kuorruttaa pekonilla. Kysy vaikka Manalalta.AngryBird kirjoitti:Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
Vaikka pekonia osaankin arvostaa omassa lajissaan, niin kyllä mä voileipäkakuissa lähden mieluiten lohi-katkarapulinjalle. Ja majoneesia korkeintaan yhteen kerrokseen ja jotain kevyempää loput. Tai sitten tekee vaikka jonkinlaisen kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen jossa aineksien suhteellinen osuus sama kuin kirjoitusjärjestyksessä.
Ja leipien kostuttamiseen voi myös käyttää kasvislientä. Väliin laitettaville lihoille tai kaloille kannattaa näyttää maltillisesti tehosekoitinta ja sekoittaa ne siihen tekemäänsä kreemimönjään. Päälle kannattaa toki jättää vähän kans lihoja koristeeksi ehjässä muodossa.
I'm being Captain Obvious here, now am I?
Ja leipien kostuttamiseen voi myös käyttää kasvislientä. Väliin laitettaville lihoille tai kaloille kannattaa näyttää maltillisesti tehosekoitinta ja sekoittaa ne siihen tekemäänsä kreemimönjään. Päälle kannattaa toki jättää vähän kans lihoja koristeeksi ehjässä muodossa.
I'm being Captain Obvious here, now am I?
Mä en tykkää majoneesin mausta, joten käytän ranskankerma-tuorejuustosekoitusta. Sitä pystyy pursottamaankin, jos haluaa tehdä siitä jotain koristeita päälle.Manaaja kirjoitti:kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen
Kostuttamiseen käytän kasvislientä.
Itse tykkään eniten kalakakuista, mutta mun kaveri tekee juhliin usein sellaista kinkkuvoileipäkakkua, jossa on jotain savukinkkurouhetta, aika reilusti paprikaa ja jotain vähän vahvempaa juustoa. On ihan älyttömän hyvää!
Ai niin, tuli mieleen vielä yks! Tää oli hyvä kakku ja voileipäkakuksi poikkeuksellisen helppo ja nopea valmistaa, koska täytteet ja maustehommat oli kaikki jotain puolivalmista: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3251
On hyvää. Tänään testaan Vesperin ohjeiden mukaisesti tehdyt muffarit!RP kirjoitti:Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.
Huomenna kuorrutus.
Ei oo kato tapana jaella huonoja ohjeitaRP kirjoitti:Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.
Itse kolme, ukkeli samoin.
Suosittelen!


When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
Risotto (herkkusieni sellainen)
salottisipulia
valkosipulia
(selleriä)
(herkkusieniä)
voita
oliiviöljyä
hyvää, kuivaa valkkaria
kasvislientä
risottoriisiä
parmesania
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan (itsellä persilja ja ruohosipuli)
Kuori ja silppua muutama salottisipuli ja pari valkosipulin kynttä pannuun (+selleri), lisää pala voita ja loraus öljyä. (Lisää pieneksi hakatut herkkusienet). Kuullota miedolla lämmöllä ihan reippaasti. Lisää lämpöä ja risottoriisi (300g = n. 4 hlöä). Kuullota öljyssä reilu minuutti, jolloin riisi alkaa hieman läpikuultaa. Lisää suolaa ja pari lasillista viiniä ja anna imeytyä koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää, mutta tuntuu vielä hampaissa. Tähän menee n. vartti. Lisää lopuksi vielä nokare voita ja parmesan, anna vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Lisää yrtit ja muut mausteet. Nauti!
Täähän on siis ihan perusohje risotolle. Ja risottohan ei ole mikään sellainen suomalaisten italianpata, vaan ihanan "kermainen" ja valuva. Mahtavia variaatioita saa kun käyttää esim. kirsikkatomaatteja ja tomaattimehua. Tai vuohenjuustoa, parsaa, suppilovahveroita/tatteja/kanttarelleja... mitä tahansa!
salottisipulia
valkosipulia
(selleriä)
(herkkusieniä)
voita
oliiviöljyä
hyvää, kuivaa valkkaria
kasvislientä
risottoriisiä
parmesania
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan (itsellä persilja ja ruohosipuli)
Kuori ja silppua muutama salottisipuli ja pari valkosipulin kynttä pannuun (+selleri), lisää pala voita ja loraus öljyä. (Lisää pieneksi hakatut herkkusienet). Kuullota miedolla lämmöllä ihan reippaasti. Lisää lämpöä ja risottoriisi (300g = n. 4 hlöä). Kuullota öljyssä reilu minuutti, jolloin riisi alkaa hieman läpikuultaa. Lisää suolaa ja pari lasillista viiniä ja anna imeytyä koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää, mutta tuntuu vielä hampaissa. Tähän menee n. vartti. Lisää lopuksi vielä nokare voita ja parmesan, anna vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Lisää yrtit ja muut mausteet. Nauti!
Täähän on siis ihan perusohje risotolle. Ja risottohan ei ole mikään sellainen suomalaisten italianpata, vaan ihanan "kermainen" ja valuva. Mahtavia variaatioita saa kun käyttää esim. kirsikkatomaatteja ja tomaattimehua. Tai vuohenjuustoa, parsaa, suppilovahveroita/tatteja/kanttarelleja... mitä tahansa!
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.