Kännykkäni ui tänään tovin laukussa auenneen vesipullon kanssa.
Ensin äänenvoimakkuus heikkeni lähes kuulumattomiin, sitten näppäimet lakkasivat toimimasta ja nyt koko kännykkä ei mene päälle.
Kysymys: Onko kosteusvaurioista kännykkää kannattavaa/ kallista / mahdollista korjata?
Vastaus: ?
I raise my hands to heaven of curiosity, I don't know what to ask for, What has it got for me?
Onko kenelläkään kokemusta matkustamisesta Viroon ilman passia? Eli siis onko kokemuksia siitä, että vuoden -99 jälkeen myönnetyllä henkilökortilla pääsee tosiaan maahan?
Onko kenelläkään kokemusta matkustamisesta Viroon ilman passia? Eli siis onko kokemuksia siitä, että vuoden -99 jälkeen myönnetyllä henkilökortilla pääsee tosiaan maahan?
Mulla taisi tulla hieman kiirus poliisiasemalle
Kyllä tarvitset passin. Itse kävin viime kesänä Virossa. Tarkastivat passin muttei leimanneet sitä.
didi kirjoitti:Onko kenelläkään kokemusta matkustamisesta Viroon ilman passia? Eli siis onko kokemuksia siitä, että vuoden -99 jälkeen myönnetyllä henkilökortilla pääsee tosiaan maahan?
didi kirjoitti:Onko kenelläkään kokemusta matkustamisesta Viroon ilman passia? Eli siis onko kokemuksia siitä, että vuoden -99 jälkeen myönnetyllä henkilökortilla pääsee tosiaan maahan?
On. Onnistuu. Ajokortti ei siis kelpaa.
Tuli mieleeni, että kotimainen ajokortti on siitä surkea id-paperi, että siinä ei ole (ainakaan isossa) kuin suomea ja ruotsia. Älkää yllättykö, jos ulkomailla ei ajokorttimme kelpaa henkkariksi esmes baarissa.
Pyry-Matias kirjoitti:Tuli mieleeni, että kotimainen ajokortti on siitä surkea id-paperi, että siinä ei ole (ainakaan isossa) kuin suomea ja ruotsia. Älkää yllättykö, jos ulkomailla ei ajokorttimme kelpaa henkkariksi esmes baarissa.
Pienessä euromallissa on kyllä kieliä, mutta ajokortit eivät ole virallisia henkilöpapereita rajoja ylitellessä.
didi kirjoitti:Onko kenelläkään kokemusta matkustamisesta Viroon ilman passia? Eli siis onko kokemuksia siitä, että vuoden -99 jälkeen myönnetyllä henkilökortilla pääsee tosiaan maahan?
On. Onnistuu. Ajokortti ei siis kelpaa.
Tuli mieleeni, että kotimainen ajokortti on siitä surkea id-paperi, että siinä ei ole (ainakaan isossa) kuin suomea ja ruotsia. Älkää yllättykö, jos ulkomailla ei ajokorttimme kelpaa henkkariksi esmes baarissa.
Jaa? Kyllä minun takatukka-ajokortissani jo 80-luvulla ainakin luki Ajokortti Körkört Permis de conduire yläosassa ja nykyisessä luottokortinkokoisessa lukee kymmenellä kielellä.
Pyry-Matias kirjoitti:Esmes jenkeissä ei päässy baareihin suomalaisella isolla ajokorttilla juuri tästä syystä.
No jåå, eihän jenkit nyt tiedä mitä Permis de conduire tarkoittaa (enkä tietäisi minäkään, ellei ajokortissani lukisi niin), ei tosin varmasti kyllä tiedä suomalainenkaan portsari.
Suositelkaa Espoosta polkupyörän huoltopaikka jossa kaikki on kohdallaan. Normi huolto + vanteiden oikominen olis tarve. Eli pinnaakin pitäis kiristää, alkaa nimittäin kuskilla kiristyä pinna, kun fillari vatkaa.
William Munny kirjoitti:Suositelkaa Espoosta polkupyörän huoltopaikka jossa kaikki on kohdallaan. Normi huolto + vanteiden oikominen olis tarve. Eli pinnaakin pitäis kiristää, alkaa nimittäin kuskilla kiristyä pinna, kun fillari vatkaa.
Ulappatorilla oli joskus isokin pyöräliike huoltoineen päivineen, vaan ei taida olla enää...varma en ole, en o aikoihin käynyt.
Miksi, oi miksi, mä en osaa paistaa pekonia? Miten se pitää tehdä? Miks mun pekonit on aina hiiltyneitä ja pikimustia kippuroita? Eikö voissa saa paistaa? Häh? Kuuluuko ne kärventää jollain pienellä lämmöllä?
Chubs kirjoitti:Miksi, oi miksi, mä en osaa paistaa pekonia? Miten se pitää tehdä? Miks mun pekonit on aina hiiltyneitä ja pikimustia kippuroita? Eikö voissa saa paistaa? Häh? Kuuluuko ne kärventää jollain pienellä lämmöllä?
Hoho.
Joo, vähennät lämpöä tietysti niin eivät kärvenny. Ja pekonia ei tosiaan tarvitse rasvassa paistaa, se on ittessäänkin niin rasvaista.
Mä tykkään kärvennetystä, tai siis oikeen rapeasta pekonista. Semmonen "löysempi" ei mee alas.
ninnithequeen kirjoitti:
Joo, vähennät lämpöä tietysti niin eivät kärvenny. Ja pekonia ei tosiaan tarvitse rasvassa paistaa, se on ittessäänkin niin rasvaista.
Mä tykkään kärvennetystä, tai siis oikeen rapeasta pekonista. Semmonen "löysempi" ei mee alas.
Mä testaan seuraavalla aamiaisella vähän haaleampaa pannua ja ilman rasvaa. Ärsyttää nää lautaselle ja käsiin lahoavat mustat tikut.
Toinen kokkauskysymys: millaista tulee keitetystä kanasta?
Chubs kirjoitti:Miksi, oi miksi, mä en osaa paistaa pekonia? Miten se pitää tehdä? Miks mun pekonit on aina hiiltyneitä ja pikimustia kippuroita? Eikö voissa saa paistaa? Häh? Kuuluuko ne kärventää jollain pienellä lämmöllä?
Laita levy neloselle, anna pekonin lämmetä hetki. Teflonpannulle ei lisärasvaa, tilkka öljyä rautapannulle. Älä pidä samaa viipaletta keskellä pannua pitkään. Kun ruskeaa alkaa näkyä , lämpö pois, kypsyy vielä senkin jälkeen kun otetaan pannulta pois.
Ja vot - kypsää, rapeaa pekonia, ei mustaa eikä palaneen makua.
Chubs kirjoitti:Miksi, oi miksi, mä en osaa paistaa pekonia?
Mikäli haluaa pekonistaan hieman vähärasvaisempaa, kannattaa antaa pekonipötkäleiden lepäillä tovin verran talouspaperin päällä, jolloin pahin irtorasva imeytyy tähän.
William Munny kirjoitti:Suositelkaa Espoosta polkupyörän huoltopaikka jossa kaikki on kohdallaan. Normi huolto + vanteiden oikominen olis tarve. Eli pinnaakin pitäis kiristää, alkaa nimittäin kuskilla kiristyä pinna, kun fillari vatkaa.
Kelpaisko Lauttasaari, vaikkei ihan Espooseen mahdu?
Lauttasaaren Pyörä ja Urheilu. 10 pistettä.
Vihtahousu kirjoitti:Mites tuo viuhnan ronttaaminen Tallinasta? Paljonko saa tuua autolla ja mistä kandee ostaa? Tarvis ilmeisesti talkooporukkaa juotella pitkin kesää.
Määristä en o ihan sale, luultavasti "omaan käyttöön" menee vielä läpi Suomen tullista. Tosin 3.000 L kirkkaita "omaan käyttöön" voi olla vaikea selitellä.
Itse hain Merekeskuksesta, vartin kävelymatka satamasta.