Oon kypsytelly just 13 tuntia tota ihanuutta ompun viekussa, tuntuu käteen aika hyvältä ja taidan uskaltaa avata... Tää on kyllä melkosta hifistelyä, mies sano et parin timman päästä vasta mut nyt tekis jo mieli!
Tikka Masala ilman tikkaa, mutta Con Carne. Cross-Kitchen, jonou.
Ihan ok, mutta hieman laimeahkoa. Asia korjaantui muutamalla tipalla Blair's Sudden Death -kastiketta.
Myöhäisillalliselle liittyneet Kitinämisutkin diggaili kovin, nyt kammarin puolelle sulattelemaan =)
Päätin ostaa pitkästä aikaa porsasta vaihtelun vuoksi. Olen paha ihminen.
Luvassa on Rocotopossua St. Agur gratinoiduilla vihanneksilla. Helppoa kuin halon hakkaaminen. Täysi tunarikin osaa tehdä tällä tavalla hyvää ruokaa. Preparoinnissa menee 10 minuuttia, uunissa pari tuntia, jonka ajan voi juoda kaljaa ja kitinöidä:
Ainekset:
- reilun kilon köntsä possun ulkofilettä.
- makeista rocotochileistä itsetehtyä pyrettä tai "sambalia"
- savustettua merisuolaa
- broccoli mixiä (pakaste)
- punasipulirenkaita (viipaloitu ja pakastettu tässä tapauksessa)
- 2dl ruokakermaa
- puoli purkkia St. Aguria levitteenä
- puoli purkkia keiju valkosipulituorejuustolevituketta
- pieni purkki chilimarinoituja valkosipulinkynsiä
Teko:
- paista possu joka puolelta kullanrusehtavaksi pannulla tai uunin kestävässä korkeareunaisessa kasarissa
- hiero rocotopyre ja savusuola pintaan kiinni
- käännä possu rasvapuoli ylöspäin ja kaada pakastevihannekset possun ympärille öljyllä pyyhittyyn uunivuokaan tai kasariin
- Heitä päälle chilimarinoidut valkosipulinkynnet joista on suurimmat öljyt valutettu pois
- lapioi pieniä nökäreitä juustolevitteistä pinnalle, ja kaada viimeisenä ruokakerma tasaisesti ympäriinsä
- työnnä uuniin 150-175 asteeseen pariksi tunniksi, korkkaa kalja ja kitinöi
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Joo oon kerran maistanut ja oli hyvää. En oo vaan ikinä tehnyt ite. Lihanmyyjä sanoi että paistaa samalla lailla kuin nauta, joten ei liene ongelma.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Suunnittelen tässä just jotain tummaa olutta (guinnessia, kun reseptit on irkkuja pääosin) sisältävää makkarapataa. Ehkä sit vasta viikonloppuna.. kassotaan
The great club outshines the individual, always and forever.
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.