Manaaja kirjoitti:Ylihypetettyä ja -hintaista muottipuuroa trenditietoiselle cityjupille, joka voi perustella arvostuksensa ko. ruokalajia kohtaan ainoastaan mielikuvapohjalta.
Sushi nyt on Suomessa ylihintaista ihan samasta syystä kuin kaikki muukin ruoka tai oikeastaan ihan kaikki muukin. Sushi itsessään on musta hyvää ja menee helposti täydestä ateriasta. Japanissa oli luksusta, kun sitä sai lunch boxeina jokapuolelta. Mukavaa vaihtelua amerikkalaiselle fast food -tarjonnalle. Ihan mukava, että noiden lounaslaatiokoiden tarjonta on Suomessakin parantunut.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
Tänään syön päivällä vihreää pirtelöä (juu, taas) ja illalla sosekeittoa parsa- ja kukkakaalista sekä Koskenlaskijasta. Pitäiskö mun syödä jotain kovaakin, esim porkkanaa? Hampaat vois tykätä...
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Manaaja kirjoitti:Ylihypetettyä ja -hintaista muottipuuroa trenditietoiselle cityjupille, joka voi perustella arvostuksensa ko. ruokalajia kohtaan ainoastaan mielikuvapohjalta.
Mä käsittääkseni ymmärrän ruoasta jotain ja olen varmasti päässyt syömäänkin niitä perinteisesti arvostettuja ruokia ja huippukokkien keitoksia. Silti olen sitä mieltä että sushi yksinkertaisesti vaan on hyvää, kun se on hyvin tehtyä. Toki sen voi pilata hyvinkin helposti esim. uittamalla koko hoidon soijassa. Ja sushihan vaatii myös tottumisen, ei se merilevä kenestäkään ekalla haukulla maailman parasta ole. Kuten ei vaikka oliivitkaan. Tai voimakkaat juustot jne.
Makuasioista on aika vaikea kiistellä, ja jos joku asia ei kuulosta paperilla hyvältä, ei se tarkoita sitä etteikö kokonaisuus toimisi. Mulle ainakin sushi kaikessa yksikertaisuudessaan ja tuoreudessaan toimii. Itsehän en voi käsittää esim. pannupitsoja tai ylipäätään pitsaa, johon tungetaan kuutta eri proteiinia ja tuplajuusto kylkeen.
Ai että mitä tänään syödään? No sushia!
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
Taas nakkikastiketta, uusia perunoita, keitettyä porkkanaa, keitettyjä pakastevihanneksia, hernemaissipaprikaa ja fetasalaattia. Luulis jaksavan koko päivän noilla eväillä.
Manaaja kirjoitti:Ylihypetettyä ja -hintaista muottipuuroa trenditietoiselle cityjupille, joka voi perustella arvostuksensa ko. ruokalajia kohtaan ainoastaan mielikuvapohjalta.
Silti olen sitä mieltä että sushi yksinkertaisesti vaan on hyvää, kun se on hyvin tehtyä. Toki sen voi pilata hyvinkin helposti esim. uittamalla koko hoidon soijassa. Ja sushihan vaatii myös tottumisen, ei se merilevä kenestäkään ekalla haukulla maailman parasta ole. Kuten ei vaikka oliivitkaan. Tai voimakkaat juustot jne.
Ei mulla mitään ongelmaa sen levän kanssa ole vaan sen riisipuuron suhteellisen määrän. Kaikki maut hukkuu siihen ja fiilis on vähän sama kuin mutustaisi pelkkää muottiin painettua vihannesriisiä lautaselta johon unohdettiin laittaa viereen broisku lisukkeineen.
Mulla ei tosiaan kovin montaa sushikokemusta ole takana sillä joka kerta olen pettynyt karvaasti. Ehkä mä en sitten ole vaan saanut sitä hyvää sushia vielä.
Perimätiedon mukaan sushikoulussa harjoitellaan aluksi pelkästään sitä riisin valmistamista ainakin vuosi ennen kuin edes päästään muihin raaka-aineisiin käsiksi. Oikein valmistettuna se on sitten kevyttä ja kuohkeaa, eikä vetistä puuroa. Itse voisin vetää ämpärikaupalla ebi nigiriä, eli ravunpyrstöjä. Ihan parasta ruokaa.
Val Kilmer is my favourite member of the Doors. -Homer Simpson
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.